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For the second edition of the Sunday Cake Tradition, I tried a recipe from a French book that was given to me recently, titled ‘1001 recettes: Les Gâteaux’ (1001 cake recipes). The recipes all look delicious, Miss P’s been having an awesome time leafing through it and pointing at the ones she wanted to help me make… that is pretty much all of them, haha.

Pour la deuxième édition du Gâteau du Dimanche, j’ai pris une recette dans un livre qui m’a été récemment offert, intitulé ‘1001 recettes: Les Gâteaux’, aux éditions Solar. Les recettes ont toutes l’air plus délicieuses les une que les autres ; Miss P s’est beaucoup amusée à le feuilleter et me montrer les recettes qu’elle voulait m’aider à faire… c’est-à-dire presque toutes les recettes du livre, haha.

Berries Coconut Milk Cake (3)

It’s a good thing I’ve called it the Sunday Cake Tradition because it only lasts the Sunday.  By Monday morning, you’d be lucky if you can find any crumbs. Yesterday’s cake turned out even better than I thought, so nice, moist and fluffy. The picture in the book didn’t do it justice! It’s a great one to make with small children too as it’s very easy and straightforward. Here’s the recipe for you and if you try it, let me know what you think.

Heureusement que j’ai appelé cela le Gâteau du Dimanche car il ne tient vraiment que le dimanche. Avec un peu de chance il reste quelques miettes le lundi matin mais c’est tout. Le gâteau d’hier s’est révélé encore meilleur que ce que je ne pensais, moelleux et délicieux. La photo du livre ne lui rendait vraiment pas justice ! C’est aussi un super gâteau à faire avec de jeunes enfants, il est tellement simple er rapide a préparer. Voici donc la recette pour vous. Si vous l’essayer, dites-moi ce que vous en pensez.

Berries and Coconut Milk Cake

Berries Coconut Milk Cake (1)

Prep: 20 min
Cooking time: 50 min
Serves: 8

Ingredients:

  • 80g butter, melted
  • 2 eggs
  • 200 ml coconut milk
  • 250g self-raising flour
  • 100g sugar
  • 150g berries (we used frozen blueberries but you can use any type of berry you like)

Preheat the oven at 180 degrees C.

In a bowl, whisk the eggs with the coconut milk. Add the flour, sugar and melted butter and mix well. Fold the berries into the mix.

Grease and line a cake tin and pour in the mixture.

Bake for 50 minutes or until a skewer inserted in it comes out clean.

Leave it to cool before serving. Enjoy!

Cake aux Fruit Rouges et Lait de Coco

Berries Coconut Milk Cake (2)

Préparation : 20 minutes
Cuisson : 50 minutes
Pour 8 personnes
 

Ingrédients:

  • 80g beurre
  • 2 gros œufs
  • 20 cl lait de coco
  • 250g farine
  • 1 sachet levure chimique
  • 100g sucre en poudre
  • 150g fruits rouges (j’ai utilisé des myrtilles surgelées mais vous pouvez mettre ce que vous voulez)

Préchauffer le four a 180 degrés C.

Faire fondre le beurre dans une casserole

Dans un bol, battre les œufs avec le lait de coco au fouet. Incorporer la farine, la levure, le sucre et le beurre fondu. Bien mélanger. Ajouter les fruits rouges et mélanger délicatement.

Beurrer un moule à cake et y verser la préparation

Faire cuire au four pendant 50 minutes

Laisser refroidir avant de démouler.

Bon appétit !

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